Новий рік в Дніпрі: грузинське вино і китайська їжа

26 листопада 2016, 16:30
В елітних клубах святкування обійдеться від 5000 грн, а в бюджетних кафе – від 350 грн

Новий рік. На околиці Дніпра можна відшукати бюджетні кафешки для свята. Фото: vk.com

Не за горами новорічні свята, і дніпряни вже будують плани на новорічну ніч. "Сегодня" з'ясувала, у скільки обійдеться святкування поза домом і що цікавого пропонують городянам. Багато кафе і ресторани міста остаточно не визначилися з цінами і меню, але обіцяють, що великого подорожчання не буде.

Наприклад, в одному грузинському кафе до торішньої ціни в 700 грн за банкет з однієї людини в новорічну ніч планують додати максимум 50 грн. "У цю суму входить одне м'ясне блюдо, два види закусок, пляшка грузинського вина", – розповідає адміністратор грузинського кафе Ніна Матецька. За словами адміністратора, основне блюдо і закуски можна буде вибрати на свій смак.

Реклама

Молодіжний Новий рік в Невідомому Петровському обійдеться приблизно в таку ж суму. Там обіцяють запальні танці, виступ діджеїв. В елітних закладах із цінами і програмою ще не визначилися, але вони точно не будуть нижче 5000 грн. За ці гроші відвідувачів обіцяють здивувати кухнею і насиченою програмою. Так, в Bartolomeo обіцяють найсмачніші страви з риби і морепродуктів, а в ресторані "Хутір" накриють багатий стіл і здивують якісною українською кухнею.

Пропонують в деяких кафе і бюджетні варіанти святкування, які обійдуться від 350 грн. За ці гроші спиртного в списку не буде, але його можна принести з собою. "У нас будуть закуски, салат-бар і жива музика", – розповідають в кафе на Перемозі. Як правило, такі економ-пропозиції можна знайти в кожному районі. "Минулого року відзначали в такому кафе, було весело. Це варіант для тих, кому дуже самотньо, або для студентів. Грала музика, офіціанти жартували, бутерброди зі шпротами ми запивали шампанським і були щасливі. Але це виключно молодіжний варіант, коли хочеться великої компанії, зібратися ніде, а готувати не хочеться", – розповідає студентка Олена Григораш. Вечори в таких маленьких закладах виходять душевніше, ніж галасливі вечірки в клубах.

За словами власника кафе Андрія Дзяк, в цьому році деякі заклади відмовилися від роботи в новорічну ніч, а багато зробили упор на вечірки правильного харчування. "У новорічну ніч робота персоналу оплачується за подвійним, а то і потрійним тарифом, тому заробити не так легко. Ціни теж не завищували, інакше люди не підуть. Я знаю пару закладів, які зробили акцент на вечірках здорового харчування, наливати будуть трохи сухого вина або брюта", – розповідає Дзяк.

Реклама

Чекають відвідувачів і в китайському кафе, де здивують традиційною кухнею, салатом зі свинячими вушками, куркою в сичуаньської стилі, качкою по-пекінськи.

МІСЦЕВИЙ ФЬЮЖН

У кафе планують дивувати цікавими стравами, які не потребують дорогих інгредієнтів. "Окраса нашої програми – брускетти з консервованим тунцем і бананом", – розповідає Андрій Дзяк.