"Отруєне" весілля на Буковині: захворіли майже 130 осіб

7 жовтня 2019, 20:07
У деяких хворих підозрюють сальмонельоз

У Чернівецькій області, станом на сьогодні, після весільного банкету захворіли 129 осіб, з них 36 дітей. Всі вони 29 та 30 вересня вживали страви на весіллі в барі селища Путила. Про це повідомляє "Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України".

З числа хворих госпіталізовано 73 людини, в тому числі і 19 дітей. Решті хворим проводиться амбулаторне лікування.

За результатами обстеження клінічного матеріалу від двадцяти хворих виділено Salmonella enteritidis.

Крім цього, в ході бактеріологічних досліджень виділено Salmonella enteritidis в таких зразках харчових продуктів: риба форель у сметані; курка гарячого копчення; холодець; риба смажена в клярі; філе лосося мариноване; ковбаса копчена; рулет курячий; пиріг з м'ясом. Також майже у всіх зазначених зразках продуктів виділено умовно-патогенну мікрофлору – Klebsiella pneumonia.

А в таких продуктах, як сирні кульки, свиняча відбивна, домашня ковбаса, рулет з яйцем, торт зі сметанним кремом, виділено бактерії К. pneumonia, в буженині – М. pneumonia, E. Coli, в оселедці – S. Epidermidis (стафілокок) .

Нагадаємо, на Буковині святкування весіль у ресторанах Путили і Красноїльська закінчилося отруєнням 79 людей. Зокрема, з 1 по 3 жовтня 63 осіб з ознаками харчового отруєння госпіталізували після весільного банкету в ресторані в Путилі. А після святкування весілля в ресторані в Красноїльську в лікарню госпіталізували 16 постраждалих.

Зазначимо, що отруїтися можна в гостях, в закладах харчування, на пікніку і навіть у себе вдома їжею, яку ви самі приготували. Причиною можуть стати неякісні або зіпсовані продукти, страви, які готували або зберігали з порушенням санітарних норм. Раніше сайт "Сьогодні" писав, що потрібно робити при харчовому отруєнні.