З галушками і полуницею: в Полтавській області пройшов фестиваль борщу

11 серпня 2018, 21:33
За день зварили і з'їли сотні літрів традиційної української страви

Фото: pixabay.com

Близько тисячі літрів борщу були з'їдені на фестивалі "Борщик у глиняному горщику" в Опішні Полтавській, який пройшов в суботу, 11 серпня.

У цьому році 36 господинь і два господаря з усієї України позмагалися в приготуванні традиційної української страви, представивши на фестивалі 50 її видів.

Серед незвичайних інгредієнтів – галушки і полуниця, лимон і мед, раки і качка, а також кропива, гриби і самогон.

"Я для того і фестиваль проводжу, в першу чергу, щоб для себе подивитися, що і як готують", – розповіла організатор фестивалю Олена Щербань.

Дегустація буде тривати до тих пір, поки не з'їдять весь борщ – тоді і виберуть переможця.

Раніше сайт Сегодня писав
про зіркових любителів борщу.

Нагадаємо також, що раніше український борщ предложили внести в список культурної спадщини ЮНЕСКО

Реклама

А видання The Washington Post прорекламувало український борщ. Так , журналісткою Еллі Крігер опублікований нарис про те , де борщ називається ніяк не інакше , ніж " розкішна їжа " , і йдеться про його користь .

Також варто нагадати , що влітку 2017 року в кращих ресторанах Нью-Йорка з'явилися український борщ, голубці і вареники.