В Івано-Франківській області декомунізували ковбасу

1 серпня 2016, 12:40
Підприємці зробили ковбасу патріотичною

Декомунізація по-прикарпатськи. На зміну "Московської" ковбасі прийшла "Бандерівська". Від відомої назви м'ясного сорту відмовилося одне місцеве підприємство.

Ще кілька тижнів тому тут висіла ковбаса "Московська". Втім, підприємці провели власну декомунізацію.

Реклама

"У нас пів-України змінюється зараз, всі села змінюють, а у нас "Московська" ковбаса. Ідея випадково прийшло в голову", – каже Богдан Книшук, завідувач виробництвом м'ясопереробного заводу.

Не тільки назва, а й рецептуру трохи змінили. Підприємці жартують – зробили ковбасу ще більш патріотичною, додавши більше сала.

Візуально "Бандерівська" від "Московської" не відрізняються, адже спеціальні етикетки ще в процесі виробництва. Єдина різниця – нитка посередині "бандерівської".

Реклама

За улюбленим сортом ковбаси Віктор приходить майже щодня.

"Я ковбасу" Бандерівську "купую майже щодня, тому що вона мені подобається, підходить, вона мені до смаку", – сказав Віктор.

Продавець Галя до таких замовлень уже звикла, адже "Московської" вже місяць як не торгує.

Реклама

"Люди не обурюються, люди нормально на це реагують. Навпаки, запитують "Бандерівську", – зазначила Галина Полюк, продавець.

Правда, продають декомунізованій ковбасу поки тільки в Коломийському і Косівському районах області. На підприємстві, де виробляють продукт, вже планують, як вийти на всеукраїнський ринок.

Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна".