В Костянтинівській Школі кухарського мистецтва почався новий навчальний сезон

27 жовтня 2019, 16:49
Шеф-кухар Сергій Денисенко вчив готувати популярну локшину з яловичиною і банан в темпурі

Реклама

27 жовтня в Школі кухарського мистецтва в м Костянтинівка Донецької області стартував новий сезон навчання. Освітня установа була створена Фондом Бориса Колеснікова з метою надати підтримку студентам харчових вузів Донбасу, дати їм можливість пройти практику у кращих шеф-кухарів України.

"У березні мій благодійний Фонд зробив подарунок жителям Донецької області – відкрив Школу кухарського мистецтва. Заняття в ній стали настільки популярними, що в першому сезоні їх відвідали понад 5 тисяч осіб – студенти, учні, місцеві жителі. Ми робимо акцент на підготовці майбутніх кухарів, кондитерів, барменів, даємо можливість навчатися в Школі не тільки студентам профільних вузів Донбасу, а й старшокласникам. У новому сезоні молодь вивчатиме техніки приготування унікальних страв кухонь народів світу. Провідні шеф-кухарі та кулінарні експерти поділяться з дітлахами знаннями і навичками, які обов'язково знадобляться їм у майбутньому. Також в нашій Школі зможуть підвищити кваліфікацію і фаховий рівень трудові колективи області – від співробітників шкільних їдалень і дитсадків до працівників закладів громадського харчування та виробництв", – розповідає президент благодійного Фонду Борис Колесніков.

Новий сезон в Школі кухарського мистецтва почався з відкритого заняття з приготування страв японської кухні. Шеф-кухар Сергій Денисенко вчив студентів Костянтинівського професійного ліцею готувати популярну локшину з яловичиною і десерт – банан в темпурі.

"Як відомо, мода циклічна. І мода на японську кухню – не виняток. Зараз вона знову на піку популярності. Сьогодні я демонстрував юним кухарям техніку приготування простих страв з доступними інгредієнтами, щоб кожен вдома міг приготувати і порадувати батьків. Завжди із задоволенням даю майстер-класи в Школі кухарського мистецтва, в ній панує особлива позитивна атмосфера. Я пишаюся своїми учнями, мені імпонує їх прагнення до знань, цікавість, ентузіазм, вони всі талановиті. Дякую Фонду Бориса Колеснікова за цей внесок у молодь, колосальну підтримку і допомогу кухарям-початківцям. Упевнений, що з юними колегами ми не раз зустрінемося на кухнях кращих ресторанів, і тоді я буду ще більше пишатися їхніми досягненнями та вміннями", – підкреслює шеф-кухар Сергій Денисенко.

Записатися в Школу кухарського мистецтва (вул. Європейська, 78) можуть студенти кулінарних навчальних закладів Донеччини (ліцеїв, технікумів, училищ, інститутів, університетів), учні шкіл регіону (9-11 класів), трудові колективи. Для цього необхідно організувати групу до 15 осіб, коректно заповнити реєстраційну форму на сайті Фонду, очікувати дзвінка менеджера з запрошенням на заняття.

Реклама

Нагадаємо, Фонд Бориса Колеснікова 11 років реалізує благодійні освітні та спортивні проекти, покликані виховати грамотне і здорове молоде покоління.

Також раніше повідомлялося, що 23 жовтня благодійний Фонд Бориса Колеснікова в дев'ятий раз дав старт всеукраїнському молодіжному проекту "Авіатор". За роки реалізації проект об'єднав близько 30 тисяч студентів провідних вузів країни; 600 переможців відвідали престижні авіафорум Ле Бурже у Франції і Фарнборо в Великій Британії, перейняли передовий досвід.

Реклама