У Криму можуть закритися ковбасні заводи

29 травня 2014, 15:32
Виробники скаржаться на дефіцит сировини

Фото: ІТАР-ТАСС

Через заборону Россільгоспнагляду на ввезення до Криму свинини та яловичини з материкової України , місцеві виробники ковбасної продукції відчувають гострий дефіцит сировини , який може привести до зупинки підприємств або до істотного подорожчання готових виробів. Про це повідомив генеральний директор " КРИММ'ЯСО " Віктор Павленко , передають "Аргументы недели – Крым".

Він розповів, що оскільки в республіці практично не розвинене свинарство, велика частина м'яса імпортувалася з України. А з 17 травня почала діяти заборона на ввезення сирого м'яса з території України до Криму.

За словами Павленка, можна ввозити м'ясо з материкової Росії, але воно дорожче українського майже в 2 рази. Так в оптовій продажу 1 кілограм російської свинини коштує 180 рублів (близько 60 грн), тоді як української – 35 гривень.

"Кримські виробники звернулися до Ради міністрів з проханням дозволити ввезення до Криму українського м'яса хоча б на час курортного сезону", – розповів Павленко.

Павленко також зазначив, що дефіцит сирого м'яса негативно позначиться не тільки на кримських виробниках, але і на звичайних споживачах і відпочиваючих
.