У Криму не знають, що робити з тоннами тухлого м'яса

10 липня 2014, 10:38
Самопроголошена влада зіткнулася з черговою проблемою

На півострові вже накопичилося понад 100 тонн "прострочення". Фото: pochemu.su

У Криму гостро стоїть питання утилізації небезпечних продуктів харчування. Як повідомив начальник відділу ветеринарного контролю на державному кордоні РФ Юрій Епанов, вже затримано близько 100 тонн продукції, що підлягає знищенню.

"Проте утилізувати її законним способом поки немає ніякої можливості. На території республіки немає жодного утильзаводу. Немає реальної можливості переробити харчовий неліквід або небезпечну сировину, наприклад, на кормові добавки. З цього питання ми вже готуємо звернення до уряду Криму, за рішенням якого подібний об'єкт може бути побудований або реконструйований на вже наявних виробничих потужностях", – пояснив Епанов.

Реклама

За його словами, контрафактну продукцію на територію півострова за тіньовими схемами намагаються провезти кожен день. Всю її опечатують і передають ветеринарним службам анексованого Криму.

Нагадаємо, російські чиновники розповіли про те, як "рятували" кримчан від неякісних пельменів