В одеському ресторані отруїлися відвідувачі: що вони їли

4 серпня 2020, 16:20
ЗМІ повідомляють про шість госпіталізованих з сальмонельозом

Усі морепродукти не можна готувати в мультиварці

В Одесі в лікарню госпіталізували двох людей з отруєнням після бенкету в одному з ресторанів.

За інформацією Держпродспоживслужби, у пацієнтів попередньо діагностували гострий гастроентероколіт. Вони пов'язують своє захворювання із вживанням мідій і креветок в закладі 29 липня. Наступного дня у них з'явилися характерні симптоми: температура до 38 градусів, нудота, діарея, біль в животі, загальна слабкість.

Реклама

У зв'язку з цим представники Держпродспоживслужби вирушили на перевірку в ресторан і виявили багато порушень. Так, велика кількість м'яса і морепродуктів була без маркування та інформації про зберігання. Крім того, продукти знаходилися на складі без контролю температури і вологості. Це могло призвести до розмноження шкідливих мікроорганізмів і формування токсинів.

Реклама

Також в закладі холодильна камера була брудною, виробничі приміщення захаращені сторонніми речами, а стелажі для чистого посуду виготовлені з деревини (матеріал, непридатний для миття).

Після перевірки заклад тимчасово закрили, а продукти вилучили. Триває санепідрозслідування.

За даними Думської, станом на 4 серпня кількість пацієнтів збільшилася до шести: п'ятеро дорослих і одна дитина. Усім встановлено діагноз "сальмонельоз". Крім того, ЗМІ уточнюють, посилаючись на власні джерела, що мова йде про банкетний зал "Ошн-Тошн" на Торговій, 1.

Реклама

Нагадаємо, раніше в Кирилівці сталося масове отруєння на базі відпочинку. Тоді в лікарню потрапили 14 людей: дев'ять дітей і п'ять дорослих. У пацієнтів середній ступінь тяжкості кишкового отруєння.

Також "Сьогодні" повідомляли, як раніше у Львові 13 студентів Ставропігійського вищого професійного училища отруїлися невідомою речовиною.