На Одещині родина сироварів розвиває виробництво

13 грудня 2018, 00:28
Зараз обсяги виробництва у сироварів з Холодної Балки невеликі, але зупинятися на досягнутому вони не збираються

Камамбер, чеддер, гауда, пікаріно, сердолік і ще з десяток різних видів сирів виготовляють на Одещині. Справа сімейна, тому в пошуках нових смаків родина часто подорожує Францією та Італією. А ось розгадують рецептуру вже вдома. Як сирне хобі стало справою життя дивіться.

Класичний французький сир за дещо модифікованим рецептом. Всіх секретів сировар Майя Сокирко не розкриває. Але підкреслює, що ключове значення має якість продуктів.

Реклама

Спочатку сироваріння Майя сприймала як хобі. Але два роки тому в господарстві з'явилися кози.

"Мені дуже допомагає, що за освітою я біохімік і якось в мікробіології та біохімії я трошки в темі. І починаю підбирати, виходячи зі смаку сиру, що там може бути, якісь бактерії і заквасочки", – говорить Анна Садова, сировар.

Зараз обсяги виробництва у сироварів з Холодної Балки невеликі. Але зупинятися на досягнутому вони не збираються.

"Ми однозначно будемо рости, будемо рухатися в цьому напрямку, тому що ми відчули смак натуральних продуктів, саме того, що хочеться", – говорить Сергій Садовий, сировар.

Нагадаємо, в Чернівцях сировари приготували найбільшу в Україні головку пармезану. Для приготування сиру знадобилося півтори тонни молока.

Реклама

Також ми писали про мешканку Херсонщини, яка виробляє екзотичні види сирів у себе вдома.