У Полтавській області відкрили музей вергунів

11 червня 2018, 16:51
До Україні вергуни потрапили з Греції кілька століть назад і були найпопулярнішим ласощами

Так роблять вергуни. Фото: prostointeresno.ru

Живий музей вергунів відкрили в селі Чечелеве Полтавської області. Тут немає ніяких експонатів – вергуни роблять відразу при відвідувачах. У музеї зберігається десятки рецептів автентичного страви.

Прийшли вергуни до України з Греції кілька століть назад. І були найпопулярнішою смакотою серед жителів центральної України.

Реклама

"Вони солоні, є солодкі, з різними добавками, начинками тощо. А можна приготувати навіть у вензарні – копчені", – говорить Надія Михайлова, господиня "Живого музею вергунів".

Щоб повернути блюдо на столи українців, Надія Михайлова зібрала понад сто рецептів вергунів.

"До кіслячку додаємо трохи солі, цукру. У нас сьогодні будуть солодкі. Вибиваємо три яйця, курячі. Раз. Два. Три. І гарненько їх розмішуємо", - розповідає Михайлова.

Реклама

Далі потрібно додати борошно і вимішати, щоб тісто було, як для вареників. Потім розкочують і ріжуть на смужки. Але найголовніше – згорнути Вергуна. Смажити потрібно на соняшниковій олії, хоча наші предки готували їх на свинячому жирі. Останній акорд – посипати цукровою пудрою. І можна смакувати.

Господиня живого музею вергунів каже: головне, щоб її гості захотіли приготувати страву вдома і це блюдо повернулося в меню українських сімей.

Раніше в центрі бельгійського міста Брюгге овідкрився музей одного з найулюбленіших бельгійцями страв національної кухні – "фритів", більш відомого як картопля фрі або "французька картопля".

Реклама

А в японському портовому місті Йокогама з'явився музей локшинишвидкого приготування.