У Сумах студенти винайшли їстівні пакети

24 вересня 2018, 13:43
На смак незвичайні пакети, як локшина

У Сумах студенти-винахідники створили їстівні пакети – на смак вони як звичайна локшина. Це вже друге ноу-хау молодих вчених – перед цим вони придумали поживні стаканчики.

Їстівні пакети студенти створили під час перших спроб зробити екоаналог звичайного поліетиленового пакета. Початкові екземпляри, розповідають вчені, швидко висихали і ламалися. Тому технологію вдосконалювали, і досягли бажаного результату. Перші вдалі пакети зберігають в лабораторії вже більше місяця: вони не втратили ні зовнішніх, ні практичних властивостей.

Реклама

"Оскільки ці пакети складаються з натуральних компонентів, барвники теж натуральні, тому їх зазвичай можна з'їсти, але їх треба замочити, щоб вони стали такі набряклі", – розповів Дмитро Бідюк, доцент кафедри харчових технологій.

Ідею і перші зразки так званої смакотари вчені повезуть в Копенгаген на світовий конкурс стартапів. Але продати свою розробку і почати масове виробництво вчені згодні тільки в Україні.

Раніше українські розробники створили незвичайний посуд для популярного напою. Каву наливають у вафельні склянки і закривають вафельною ж кришкою.

Крім того, в Україні розробили одноразовий еко-посуд з кукурудзи і зубні щітки з целюлози.