У Тернополі встановили гастрономічний рекорд

7 травня 2018, 14:55
Традиційний польський суп готували найкращі кухарі міста

Скріншот

У Тернополі встановили гастрономічний рекорд: найкращі кухарі міста зварили понад півтори тисячі літрів традиційної польської страви – журека. Страву готували майже цілий день, а на підготовку до події витратили цілий тиждень.

Для рекордного казана потрібна була спеціальна закваска, 50 літрів бульйону, майже 200 кг картоплі, стільки ж цибулі, а ще ковбаса, варені яйця і зелень. За підрахунками організаторів, цього супу вистачило б, щоб нагодувати п'ять тисяч людей.

Реклама

"Смак – ніби хліб з кропом і кашею намазати і покласти на нього ковбасу і зверху цибулю", – поділився враженнями гість кулінарного фестивалю Олександр Святий.

У свою чергу, один з учасників дійства, шеф-кухар Віталій Гурілевіч розповів про рецепт приготування польського супу і розкрив деякі секрети.

"Секрет у тому, щоб зробити саме цю закваску, "жур". Вона повинна від трьох до шести днів бродити. Якщо ви готуєте в домашніх умовах, то можна взяти просто пшеничне борошно, розвести його з бульйоном м'ясним, і вже перед самим приготуванням додати до самого журека. Журек повинен бути пюреподібної консистенції", – повідомив він.

Нагадаємо, раніше ми писали про українського кухаря, який виявився найкращим автором португальського десерту в ісабоні. У Віталія Варави тістечко "Паштел-де-ната" замовляють навіть місцеві ресторани, а в його кафе зазвичай немає вільних місць.

Реклама

Також ми розповідали про те, як кухарі створюють сало зі смаком шоколаду і морозиво з борщу, використовуючи технології з фізики і хімії, які дали поштовх модній кулінарній течії "молекулярна кухня".