Вінницю хочуть перетворити на столицю для гурманів

27 листопада 2017, 12:36
Вінничанка активно збирає рецепти і вчить людей правильно вибирати продукти і готувати

Фото bonappetito.uol.ua

Мешканка Вінниці Олена Павлова мріє зробити зі свого міста гастрономічну столицю України – вже п'ять років вона збирає старовинні рецепти і водить гостей міста по ринках, навчаючи мистецтву правильно вибирати продукти і смачно готувати.

Колишня журналістка знає всі тонкощі приготування і зараз активно вивчає страви з сала.

Реклама

Перемелений шматок сала, підсолений, з додаванням перцю, часнику, цибулі та кропу, перетворюється на смачну закуску – форшмак.

"Якраз в холодну пору дуже корисний. Ми обов'язково зрізаємо шкірку, тому що вона не перекручується на м'ясорубці. Це, між іншим, окрема така хороша делікатесна штука – з неї можна робити чіпси", – зізналася гастро-гід.

Варто відзначити, що перші учасники гастрономічного туру оцінили закуску по достоїнству, а Олена тим часом планує новий захід – разом з охочими обиратиме найкращу гарбуз і навчить, що незвичайного з неї можна зробити, тим більше, в найближчому майбутньому у православних християн Різдвяний піст.

Реклама

У свою чергу, вінничанка Ірина Грищук зізналася, що, купуючи сало, користується рецептом знайомого м'ясника – перевіряє його м'якість за допомогою сірника: якщо він не зламався – продукт досить м'який.

Тим часом, м'ясник Олександр Резніченко поділився секретом – сало вийде смачнішим, м'яким і ніжним, якщо його обпалити над соломою.

"Виходить сало дуже м'яке, дуже смачне і дуже гарне. Йде спина сама м'яка і педчеревіна найсмачніша, якщо його правильно зробити", – повідав він.

Реклама

Нагадаємо, раніше медики розкрили несподівані позитиви і негативи від вживання сала.

Зокрема, стало відомо, що цей продукт має багато поживних властивостей, але не всім його можна вживати: цінну олеїнову жирну кислоту (більше 40%), яка має протизапальну дію і запобігає передчасному старінню. За змістом олеїнової жирної кислоти сало майже наздогнало оливкову олію.

У солідному ряду жирних продуктів лікарі на особливе місце ставлять свиняче сало, яке наділене воістину рідкісним набором ненасичених жирних кислот. З'ясувалося, наприклад, що в салі міститься арахідонова кислота, яку зараховують до однієї з чотирьох жирних незамінних кислот.