Вперше в Україні: біля Львова відкрили зміїну ферму

19 червня 2019, 06:45
Страва з змії коштуватиме близько чотирьох тисяч гривень за порцію

Реклама

Фермерське господарство "Західний равлик", що в селі Солонка біля Львова, першим в Україні почало розводити змій. Це господарство добре відомо гурманам, які як делікатесу віддають перевагу равликам.

Як розповіла співвласниця ферми Ірина Юськевич, близько 70 змій (ужів і полозів) тримають на м'ясо, вживання якого зміцнює імунітет і допомагає людям, хворим на туберкульоз.



Змії ростуть 3 роки до "їстівного стану". Кожна змійка за тиждень з'їдає хоча б одну рибку (свіжий мальок з рибних господарств), одне перепелине яйце і випиває 30 грамів молока.

Ірина Юськевич впевнена, що зміїне м'ясо не стане масовим продуктом, але завжди знайдуться бажаючі спробувати щось нове.

"Страва з змії буде дорогою – орієнтовно 3-4 тис. гривень за порцію. Однією змійкою можна нагодувати трьох осіб. Тому що це ж делікатес, їм не наїдаються, як варениками", – додала вона.

Згодом на фермі планують розводити і отруйних плазунів. Схожі зміїні ферми розвиваються в Узбекистані, Казахстані та на Далекому Сході. Цих плазунів там вирощують не тільки заради м'яса, а й для того, щоб отримати отруту для фармацевтики.

До речі, фермери не мають наміру зупинятися на равликах і зміях. Планується також вирощувати жаб, а в перспективі, можливо, і ферму сарани запустять.

Раніше повідомлялося, що в Україні набирає обертів незвичний для нас вид агробізнесу – вирощування равликів. Так, в селі Стрілецький Кут в Чернівецькій області чоловік і жінка створили родинну ферму, на якій вирощують равликів.

Реклама

Щорічно відкриваються десятки подібних господарств в різних областях країни, а негласними лідерами за кількістю равликових ферм стали центр і захід країни.