Запорізькі супермаркети перевіряють ревізори Держпродпотребслужби

24 травня 2018, 12:20
Головною метою перевіряючих стали відділи кулінарії

Архівне фото

Фахівці Дежржпродпотребслужби провели рейд по запорізьких супермаркетах. Зокрема, перевірки проходили в кулінарних і кондитерських цехах власного виробництва.

Як заявив директор Запорізької державної лабораторії ветеринарної медицини Микола Дерев'янко, всы дослідження проходять анонімно, передає "Індустріалка".

Реклама

"Проби матеріалу кодуються, виробник не вказується, що виключає можливість фальсифікації результатів. Іншими словами – наші фахівці не знають, продукцію якого саме супермаркету вони перевіряють і це виключає людський фактор. Результат виходить об'єктивний на 100%", – говориться в повідомленні.

Також Дерев'янко зазначив, що "на підставі наших досліджень ми не можемо закрити супермаркет або відділ – тільки надати свої висновки для подальших дій Дежржпродпотребслужби".

Крім того, стало відомо, що паралельно співробітники лабораторії проводять дослідження продуктів харчування, змивів у харчових блоках оздоровчих установ і санаторіїв області. За результатами перевірки санітарні лікарі зафіксували кілька відхилень від норм. Пов'язані вони з тим, що виробник не дотримується санітарних норм при виробництві та зберіганні продукції.

Реклама

Нагадаємо, раніше мешканка Дніпра в супермаркеті купила свинячі легені з гнійною пневмонією, якы було привезено з фермерського господарства, причому фахівець ветеринарного контролю не побачив проблеми.

Жінка купила свинячі легені в супермаркеті, а вдома, коли взялася готувати, помітила, що "легені уражені, дуже сильно, гнійна інфекція, бульбашки, ущільнення, можна подумати що це онкологія, що це туберкульоз".

Жінка пішла до продавців – ті визнали, що продукт неякісний. Гроші за покупку повернули. Однак господиня наполягла, щоб м'ясо забрали на експертизу.