Житель Львівської області заразився ботулізмом від паштету

19 січня 2018, 12:05
Чоловік вживав в їжу м'ясної паштет домашнього приготування

Джерелом ботулізму можуть бути домашні заготовки. Фото: val.ua

До Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з діагнозом "ботулізм" госпіталізували 39-річного жителя села Рогізно Жидачівського району.

"Хворий поступив в медустанову 18 січня зы скаргами на сухість в роті і порушення зору, в стані середньої тяжкості. Вважає себе хворим з 13 січня", – повідомляє Департамент цивільного захисту ЛОДА.

Реклама

Відомо, що потерпілий вживав м'ясний паштет домашнього приготування.

Раніше повідомлялося, що в одному із сіл Луцького району Волинської області 12-річна дитина захворіла на ботулізм. Постраждалого доставили на лікування в обласну інфекційну лікарню. Захворювання пов'язують з вживанням в їжу м'ясної консерви домашнього приготування.

Також в Запоріжжі в реанімації з діагнозом "ботулізм" опинилися двоє чоловіків. Як з'ясувалося в ході розслідування епідеміологів, вони їли в'ялену рибу з ікрою домашнього приготування.

Реклама

А у Львові в медустанови з отруєнням копченою рибою потрапили понад 70 людей. "Делікатес" вони придбали на ринку "Привокзальний" у Львові. Як виявилося, скумбрію коптили в брудному гаражі і продавали без документів. Після численних аналізів в скумбрії виявили сальмонелу.