Харків'янка створила унікальне варення з секретом

30 червня 2016, 19:44
Бізнес на дому: джеми з прянощами, лавандою і коньяком

<p>Фото: соцмережі</p>

Реклама

Своє кулінарне вміння харків'янка Юлія Решетнякова перетворила на бізнес, відкривши майстерню домашнього варення. Натуральними джемами і конфітюрами молодої господині пригощають в кав'ярнях, купують любителі солодощів в різних містах України та навіть замовляють як весільні подарунки.

Виявляється, за освітою 29-річна Юлія – економіст-міжнародник, але за цією спеціальністю не працювала жодного дня.

"Мене завжди тягнуло до хендмейду. Сім років я займалася індивідуальним пошиттям одягу, але вирішила залишити цю роботу. Ми з чоловіком почали думати, де ж мені себе реалізувати. А так як я люблю готувати, чоловік підкинув ідею: чому б мені не спробувати робити варення", – розповіла "Сегодня" бізнесвумен.

Реклама

Насамперед дівчина почала шукати секрети приготування ідеального домашнього десерту.

"За основу я взяла стандартні рецепти варення, але в кожен з них додавала щось своє, намагаючись зробити не таким, як у інших українських виробників. Секретними інгредієнтами стали прянощі. Кожне варення я робила в п'яти-шести різних варіаціях, а разом з друзями ми навіть скликали раду, де все разом тестували приготовані мною десерти і зупинялися на найвдаліших рецептах", – згадує Юля.

На старті солодкого бізнесу на закупівлю продуктів заповзятлива дівчина витратила близько 3000 гривень. Разом з чоловіком В'ячеславом займалася розробкою логотипу та дизайну для свого варення, пошуком скляної тари і печаткою етикеток. Рекламувати ж домашню продукцію під назвою Yummy пара почала в інтернеті буквально за пару тижнів до настання Нового, 2016 року. Акцент бізнесмени робили на тому, що варення в красивій упаковці може бути відмінним подарунком, а також на натуральності десерту, оскільки в його складі немає штучних консервантів і барвників. Хітом продажів в зимовий час став мандариновий конфітюр з букетом спецій і ароматом коньяку.

Реклама

Шукати клієнтів Юлія вирішила на популярних ярмарках виробів ручної роботи, і не прогадала. "Ми влаштовували дегустації, і за чотири дні участі в ярмарку мені доводилося кілька разів доварювати варення ночами. А напередодні 8 Березня взагалі все розібрали", – посміхається господиня.

Яблучний джем з імбиром і м'ятою, цитрусовий курд, апельсиновий конфітюр, бананово-шоколадний і калиновий джеми полюбилися не тільки харків'янам, а й українцям з різних куточків країни. Баночка обсягом 85 мл коштує 29,5 грн, а 200 мл – 44 грн. Цікаво, що Юлія готує варення невеликими порціями, за раз обробляючи по 1,5-2 кілограми плодів – мовляв, так годиться за технологією, щоб десерт залишався свіжим і вдавалося зберегти цілісність ягід. На приготування одного джему у харків'янки може піти два дні.

Крім того, незвичайне варення Юлі нерідко стає подарунком від молодят гостям на весіллі. "Моя мама варила варення нам на торжество, що і підштовхнуло нас до ідеї солодких весільних подарунків. Ми надаємо послуги з декорування, разом з дизайнером оформляємо баночки в стилістиці або кольорі торжества. На замовлення молодят я готую варення з обраних ними продуктів, наприклад з лаванди", – розповідає Юлія.

Також підприємниця компонує подарункові набори з декількох видів варення і трав'яних чаїв. Поки їх доводиться замовляти у постачальника, але влітку харків'янка планує збирати трави самостійно. Незабаром лінійка її продукції поповниться джемами з сезонних фруктів і ягід. А восени Юлія хоче відкрити свою торгову точку.

У планах молодої бізнес-леді – розширити виробництво, орендувавши кухонне приміщення і взявши на допомогу співробітників.

"Тим, хто хоче почати подібну справу, я раджу виходити на ярмарку в пошуках клієнтів. Необов'язково відразу мати бренд або відкривати магазин. Потрібно ризикувати, і коли ви почнете, зупинитися вже буде складно", – впевнена Юлія Решетнякова.