Переселенці з Макіївки організували сироварню і експортують сири по всьому світу

18 липня 2017, 20:14
Менш ніж за три роки Ян Гатицький вивчив усі тонкощі тваринництва, і зараз сам виробляє комбікорм, приймає пологи у кіз і знає, як збільшити надої

Фото: Pixabay

З великого виробничого бізнесу перекваліфікуватися в тваринництво – на Харківщині сім'я переселенців з Макіївки переобладнала свою стару дачу в сучасну козячу ферму і сироварню.

Зараз їхню продукцію купують не тільки в Україні, а й за кордоном: є клієнти навіть в Австралії.

Реклама

Менш ніж за три роки Ян Гатицький вивчив усі тонкощі тваринництва, і зараз сам виробляє комбікорм, приймає пологи у кіз і знає, як збільшити надої. Молоко віддає в сироварні, це вже територія дружини Яна – Ельвіри. Юрист за фахом, вона "з нуля" освоювала нову справу. Зараз виробляє 32 сорти козячого сиру: від м'якого камамберу до зрілого пармезану.