Солодощі та сало: у Вінниці з'явилися гастрономічні "візитки"

19 грудня 2018, 14:09
Місцеві кондитери розробили унікальні рецепти торту і цукерок

У Києві – торт, у Львові – кава, в Полтаві – галушки, а у Вінниці – солодощі та сало. Місцеві кондитери розробили власні унікальні рецепти і тепер Вінницю можна спробувати на смак. Який смак міста – дізнавалися журналісти "Сегодня".

У фірмовий вінницький торт додають яйця, масло, борошно і вершки. Головна умова – всі інгредієнти повинні бути натуральними, без додавання штучних барвників та рослинних жирів. Крім того, до складу ласощів входять інгредієнти, які використовують для приготування куті. Рецепти солодощів кондитери винайшли самотужки і тримають їх в таємниці.

Реклама

І торт, і цукерки назвали "Щедрик". Адже композитор цієї пісні Микола Леонтович народився і писав свої шедеври саме у Вінницькій області. Візитною карткою регіону стануть не тільки торт і цукерки, а й намазка із сала, приготована за автентичним рецептом. Цю страву в холодильнику можна тримати майже півроку.

Нагадаємо, нещодавно в Полтаві пройшов фестиваль гастрономічного символу міста – галушок. Місцеві кухарі і господині продемонстрували гостям свята все розмаїття рецептів і способів приготування цієї страви.

Крім того, ми писали, якими стравами ласують і пригощають в Запоріжжі та в Донецькій області.