Їдальня Дніпропетровської ОДА: каша по 4 гривні і піца за 9

29 вересня 2014, 16:58
Комплексний обід коштує близько 40-45 гривень

В їдальні Дніпропетровської ОДА - кілька десятків страв. Андрій Нікітін

<p>В їдальні Дніпропетровської ОДА – кілька десятків страв. Андрій Нікітін</p>

Реклама

На відміну від кабмінівської, в їдальню ОДА Дніпропетровська пускають і простих городян.

Завідуюча їдальнею Наталія Іванівна розповіла Сегодня.ua, що готують "на совість".

"Ми беремо продукти без хімії. Тісто у нас дріжджове, супи-борщі готуємо за "бабусиними" рецептами. Усі працівники їдальні – а це більше десяти осіб – самі тут їдять", – розповідає Наталія Іванівна.

Реклама

Завідуюча починала працювати в "обкомівській" їдальні ще в "брежнєвські" часи кухарем.

"Готували для Леоніда Ілліча. Годували простою їжею – він це дуже цінував. Пам'ятаю, після трапези дякував і махав нам рукою", – розповідає Наталія Іванівна.

Завідуюча наполягає, що назва "обкомівська" – пережиток старих часів. Їдальня відкрита для всіх.

Реклама

Ціни в їдальні демократичні. Комплексний обід коштує близько 40-45 гривень.

"Суп або борщ 5-7 гривень, кашка 4 гривні, є гарніри, піца 8 гривень, біфштекс – 9", – каже завідувачка.

Чай в їдальні пакетований – коштує 3 гривні. Розчинна кава – 4 гривні, зернова обійдеться в 10.

Ходять, за словами Наталії Іванівни, в їдальню керівники профільних управлінь ОДА, радники губернатора – завідуюча зустрічає Наталю Губу, Бориса Трейгермана. Заходили до неї і колишні керівники регіону – Олександр Вілкул та Дмитро Колесніков.

"Ніхто не скаржився, всі задоволені, всі із задоволенням їдять домашню їжу", – зазначає Наталія Іванівна.

Колишня працівниця одного з департаментів ОДА Юлія Крат розповіла Сегодня.ua про плюси і мінуси їдальні орієнтуючись на свій смак.

"Обідати в їдальні ОДА мені доводилося рази 3 на тиждень. Завжди радувало обслуговування, ввічливе та оперативне. Асортимент завжди дозволяв вибрати щось на свій смак. Якщо говорити про недоліки, то до них можна віднести маленькі порції, і те, що перше дуже часто подавали холодним. Але в цілому їжа добре приготовлена, свіжа, і що дуже важливо ціни на неї дуже навіть демократичні. Гривень на 30-40 можна смачно і ситно пообідати", – розповідає Юлія.

Варто відзначити, що в дніпропетровських кафе рахунок з першого-другого блюда становить порядку 100 гривень. Таким чином поїсти дніпропетровський чиновник може рази в два дешевше. При цьому їдальня не є закритою – сюди пускають і простих городян.